GastronomieHobby

Jak se dělá citronová poleva



Jak se dělá citronová poleva

Citronová poleva je skvělým doplňkem mnoha dezertů, jako jsou koláče, muffiny nebo sušenky. Je osvěžující, sladká a lehce kyselá, což ji činí ideální volbou pro zvýraznění chuti. Tento recept vám ukáže, jak si připravit citronovou polevu snadno a rychle.

Ingredience

Na přípravu citronové polevy budete potřebovat:

  • 200 g cukru moučka
  • 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry (volitelně)
  • Voda (pokud je potřeba na ředění)

Postup

1. Příprava ingrediencí

  1. Cukr moučka: Ujistěte se, že cukr moučka je bez hrudek. Pokud je potřeba, prosejte ho.
  2. Citrony: Omyjte citrony a vymačkejte šťávu. Kůru můžete nastrouhat na jemno, pokud chcete polevu obohatit o citronovou chuť.

2. Míchání polevy

  1. Míchání cukru a citronu: Do mísy dejte cukr moučka a postupně přidávejte citronovou šťávu. Pomocí metličky nebo lžíce míchejte, dokud nevznikne hladká a lesklá směs.
  2. Úprava konzistence: Pokud je poleva příliš hustá, přidejte pár kapek vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Pokud je příliš řídká, přidejte více cukru moučka.

3. Dochucení

  1. Citronová kůra: Pokud používáte citronovou kůru, přidejte ji do směsi a důkladně promíchejte. Kůra dodá polevě intenzivnější citronovou chuť.

4. Aplikace polevy

  1. Nanášení: Hotovou citronovou polevu můžete nanášet na vychladlé dezerty, jako jsou koláče, muffiny nebo sušenky. Použijte lžíci nebo stěrku pro rovnoměrné rozložení.
  2. Ztuhnutí: Nechte polevu ztuhnout na dezertu při pokojové teplotě. Tím se vytvoří lesklý povrch.

Citronová poleva je jednoduchá a rychlá na přípravu a dodá vašim dezertům osvěžující chuť. Experimentujte s množstvím citronové šťávy a cukru, aby se vám podařila poleva přesně podle vašich představ. Užívejte si tento lahodný a svěží doplněk k vašim oblíbeným sladkostem!




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: